erzincan lokumu

MALZEMELER: 250 gr oda sıcaklığında margarin 1 su bardağı toz şeker 1 tane yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 2 yem...

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un (tam geliyor ne eksik ne fazla)
üzerine serpmek için pudra şekeri

YAPILIŞI:

pudra şekeri hariç tüm malzemeyi güzelce yoğurun.hamurun kıvamı kurabiyeden yumuşak kek'den daha yoğun olacak.hazırlanan hamuru diktörtgen orta boy bir borcama elinizle yayıp üstünü düzeltin.önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin.çok kızartırsanız lokum sert olur.kızaran lokumları fırından çıkartıp soğutun.iyice soğuduktan sonra küçük kareler halinde dilimleyerek üstüne bolca pudra şekeri dökün.AFİYET OLSUN..

Related

Tatlı Kurabiyeler 8945401838076608712

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item