şekersiz reçel tarifi
MALZEMELER: 1 su bardağı dondurulmuş veya taze yumuşak meyve (karadut,böğürtlen, çilek ,vişne,frambuaz) ben dondurulmuş frambuazdan yaptı...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/05/sekersiz-recel-tarifi.html
MALZEMELER:
1 su bardağı dondurulmuş veya taze yumuşak meyve (karadut,böğürtlen, çilek ,vişne,frambuaz) ben dondurulmuş frambuazdan yaptım.
yarım çay bardağı sıcak su
2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
suyu bir tencereye alıp kaynatın.içine meyveleri ekleyip orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin.limon suyunu ekleyip altını kısın.suyu yarı yarıya çekene kadar pişirmeye devam edin.ateşten alıp soğuduktan sonra servis yapın.AFİYET OLSUN...
NOT:eğer hemen tüketmeyecekseniz sıcak haldeyken konserve kavanozuna koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirip soğuyana kadar bekletin.soğuduktan sonra buzdolabında saklaya bilirsiniz.
1 su bardağı dondurulmuş veya taze yumuşak meyve (karadut,böğürtlen, çilek ,vişne,frambuaz) ben dondurulmuş frambuazdan yaptım.
yarım çay bardağı sıcak su
2 damla limon suyu
YAPILIŞI:
suyu bir tencereye alıp kaynatın.içine meyveleri ekleyip orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak meyveler iyice yumuşayana kadar pişirin.limon suyunu ekleyip altını kısın.suyu yarı yarıya çekene kadar pişirmeye devam edin.ateşten alıp soğuduktan sonra servis yapın.AFİYET OLSUN...
NOT:eğer hemen tüketmeyecekseniz sıcak haldeyken konserve kavanozuna koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirip soğuyana kadar bekletin.soğuduktan sonra buzdolabında saklaya bilirsiniz.