kandil simiti
MALZEMELER: 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ yarım çay bardağı toz şeker 1 t...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/kandil-simiti_11.html
MALZEMELER:
250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz mahlep veya sirke
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:susam
YAPILIŞI:
yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın.sonra unu yavaş yavaş ilave edin.kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın.iyice yogurun.yaptıgınız hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartıp elinizle uzun şeritler yapın.iki ucunu birleştirin elinizle düzeltip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.üzerine yumurta sarısı sürün susamı serpin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.soguduktan sonra servis yapın.AFİYET OLSUN..
250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz mahlep veya sirke
1 paket kabartma tozu
1 tane yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:susam
YAPILIŞI:
yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeleri karıştırın.sonra unu yavaş yavaş ilave edin.kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur yapın.iyice yogurun.yaptıgınız hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartıp elinizle uzun şeritler yapın.iki ucunu birleştirin elinizle düzeltip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.üzerine yumurta sarısı sürün susamı serpin.180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.soguduktan sonra servis yapın.AFİYET OLSUN..