mıhlama (kuymak) tarifi
MALZEMELER: 2 yemek kaşığı dolusu mısır unu 3 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı su ve süt karışımı 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/mhlama-kuymak-tarifi.html
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı dolusu mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su ve süt karışımı
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
orta boy bir tavaya tereyağını koyup eritelim.tereyağı eridikten sonra üzerine mısır unu ilave edelim.tahta kaşık ile sürekli karıştırarak kavuralım.mısır unu kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş su ve süt karışımı ekleyelim.karıştırmaya devam edelim.kaşar peyniri rendesi ilave edip kısık ateşte tereyağı üzerine çıkıp erimesini sağlıyoruz.ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
2 yemek kaşığı dolusu mısır unu
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su ve süt karışımı
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
orta boy bir tavaya tereyağını koyup eritelim.tereyağı eridikten sonra üzerine mısır unu ilave edelim.tahta kaşık ile sürekli karıştırarak kavuralım.mısır unu kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş su ve süt karışımı ekleyelim.karıştırmaya devam edelim.kaşar peyniri rendesi ilave edip kısık ateşte tereyağı üzerine çıkıp erimesini sağlıyoruz.ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..