donut tarifi
MALZEMELER: 2 çorba kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşı instant maya Yarım su bardağı ılık sü...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/donut-tarifi.html
MALZEMELER:
2 çorba kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşı instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
2,5 su bardağı un
BULAMAK İÇİN:
Hindistan cevizi ,yeşil toz fıstık,renkli şeker süslemeleri ,çikolata sos ve sadece pudra şekeride kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:
karıştırma kabına süt,şeker,tereyağı ve mayayı ilave edip karıştıralım.sonra yavaş yavaş unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yapalım.hamuru iyice yoğurup mayalanması için bekletelim.hamur mayalanıp kabardıktan sonra hafif unlanmış tezgahta Merdane ile açalım.yalnız hamuru çok ince açmayın.açtığınız hamuru bir bardakla yuvarlak kesin kestiğiniz hamurun ortasını küçük bir kapak ile kesip çıkartın.bir tepsiye un serpiştirip hamurları tepsiye alın.tekrar mayalanmaya bırakın.yaklaşık 40 dakika mayalanan hamuru kızğın yağda arkalı önlü kızartın.kızarttığınız hamurları bir tabağa koyup soguması için bekletin.üzerini istediginiz gibi süsleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..
NOT:ben çikolata sos ve renkli şekerlemeler ile süsledim.eger sizde çikolata sos kullanacaksanız tatlımızı bir yarım saat buzdolabında bekletelim.ve çikolata sosu döktüğünüz zaman elinizle düzeltin.tatlı bir hamur olduğu için çabuk yanabilir.dikkat edin.