irmik helvası
MALZEMELER: 2 su bardağı irmik 1 su bardağı sıvı yağ veya 125 gr tereyağ yarım çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık) ŞERBET İÇİN:...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/irmik-helvas.html
MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ veya 125 gr tereyağ
yarım çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
ŞERBET İÇİN:2 şu bardağı şeker,3 su bardağı su
YAPILIŞI:
irmik,sıvıyağ,fıstık hepsini karıştırarak kısık ateşte kavurun.ayrı bir kapta şeker ve suyu karıştırın. (şeker eriyene kadar) irmik kavrulduktan sonra serbeti dökün.karıştırarak pişirmeye devam edin.irmik koyulaştıktan sonra altını kapatın.sıcak olarak servis tabağına döküp şekil verin.yada kaselere koyabilirsiniz.arzuya göre hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN..
2 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ veya 125 gr tereyağ
yarım çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
ŞERBET İÇİN:2 şu bardağı şeker,3 su bardağı su
YAPILIŞI:
irmik,sıvıyağ,fıstık hepsini karıştırarak kısık ateşte kavurun.ayrı bir kapta şeker ve suyu karıştırın. (şeker eriyene kadar) irmik kavrulduktan sonra serbeti dökün.karıştırarak pişirmeye devam edin.irmik koyulaştıktan sonra altını kapatın.sıcak olarak servis tabağına döküp şekil verin.yada kaselere koyabilirsiniz.arzuya göre hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN..