ezogelin çorbası
MALZEMELER: 8-10 kişilik yarım su bardagı kırmızı mercimek yarım çay bardagı pirinç 3 çorba kaşıgı bulgur 1 çorba kaşığı Salça 1 ...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/02/ezogelin-corbas.html
MALZEMELER:
8-10 kişilik
yarım su bardagı kırmızı mercimek
yarım çay bardagı pirinç
3 çorba kaşıgı bulgur
1 çorba kaşığı Salça
1 tane küçük soğan
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ veya 1 çorba kaşı tereyağ
7 bardak sıcak su
Tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye yağı koyun ve eritin.küçük küpler halinde dogradığınız soganı pembeleşinceye kadar yağda kavurun.2 diş sarımsağı dograyın ve kavurmaya devam edin.sırasıyla mercimek,pirinç ve bulguru ilave edip 2 dakika kavurun.üzerine 5 bardak sıcak suyu dökün ve kaynamaya bırakın.diger tarafta küçük bir tava veya tencerede 2 çorba sıvı yağ üzerine 1 çorba kaşığı un dökün çarpma teli ile kısık ateşte unu kavurun.1-2 dakika kavurduktan sonra salçayıda ilave ederek kavurma işlemine devam edin.1 tatlı kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşıgı pul biberi üzerine serpin.2 şu bardağı sıcak suyu tavaya dökün iyice karıştırın ve karışımı çorbanın içine boşaltın.tuzuda ilave edip tekrar karıştırın.çorbayı orta ateşte 20 dakika kaynatın.AFİYET OLSUN..
NOT:tercihe göre çorbanın üzerine servis yaparken pulbiber,nane serpebilirsiniz.ayrıca biber salçasıda kullanabilirsiniz.
8-10 kişilik
yarım su bardagı kırmızı mercimek
yarım çay bardagı pirinç
3 çorba kaşıgı bulgur
1 çorba kaşığı Salça
1 tane küçük soğan
1 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ veya 1 çorba kaşı tereyağ
7 bardak sıcak su
Tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye yağı koyun ve eritin.küçük küpler halinde dogradığınız soganı pembeleşinceye kadar yağda kavurun.2 diş sarımsağı dograyın ve kavurmaya devam edin.sırasıyla mercimek,pirinç ve bulguru ilave edip 2 dakika kavurun.üzerine 5 bardak sıcak suyu dökün ve kaynamaya bırakın.diger tarafta küçük bir tava veya tencerede 2 çorba sıvı yağ üzerine 1 çorba kaşığı un dökün çarpma teli ile kısık ateşte unu kavurun.1-2 dakika kavurduktan sonra salçayıda ilave ederek kavurma işlemine devam edin.1 tatlı kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşıgı pul biberi üzerine serpin.2 şu bardağı sıcak suyu tavaya dökün iyice karıştırın ve karışımı çorbanın içine boşaltın.tuzuda ilave edip tekrar karıştırın.çorbayı orta ateşte 20 dakika kaynatın.AFİYET OLSUN..
NOT:tercihe göre çorbanın üzerine servis yaparken pulbiber,nane serpebilirsiniz.ayrıca biber salçasıda kullanabilirsiniz.