Etli bamya
MALZEMELER: 300 gr kuşbaşı et Yarım kilo bamya 1 tane kuru soğan 4 tane sivri biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1,5 çorba kaşığı domat...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/10/etli-bamya.html
MALZEMELER:
300 gr kuşbaşı et
Yarım kilo bamya
1 tane kuru soğan
4 tane sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı
1 tane domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz damak zevkinize göre
1 çorba kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
YAPILIŞI:
Kuşbaşı etleri tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.daha sıvı yağ,küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.salça ve domateside doğrayıp ekleyin tekrar karıştırın.bu malzemeleri 5 dakika kaynatın.daha sonra üzerine 4 su bardağı ekleyip kaynamasını bekleyin.bu arada bamyaları temizleyip yıkayın.kaynayan suya bamyaları ekleyip karıştırın.tuzunu ve limon suyunu ekleyip tencerenin altını kısın.bamyalar yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...
300 gr kuşbaşı et
Yarım kilo bamya
1 tane kuru soğan
4 tane sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çorba kaşığı domates ve biber salçası karışımı
1 tane domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz damak zevkinize göre
1 çorba kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
YAPILIŞI:
Kuşbaşı etleri tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin.daha sıvı yağ,küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.salça ve domateside doğrayıp ekleyin tekrar karıştırın.bu malzemeleri 5 dakika kaynatın.daha sonra üzerine 4 su bardağı ekleyip kaynamasını bekleyin.bu arada bamyaları temizleyip yıkayın.kaynayan suya bamyaları ekleyip karıştırın.tuzunu ve limon suyunu ekleyip tencerenin altını kısın.bamyalar yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...