Etli bulgur pilavı
MALZEMELER: 250 gr kuşbaşı et 1 su bardağı bulgur (orta kalınlıkta) 1çorba kaşığı tereyağ 1çay bardağı sıvı yağ 1 çay et suyu ( evde h...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/09/etli-bulgur-pilav.html
MALZEMELER:
250 gr kuşbaşı et
1 su bardağı bulgur (orta kalınlıkta)
1çorba kaşığı tereyağ
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay et suyu ( evde hazır et suyunuz varsa yoksa bulyon tablet 1 tane )
1 tane küçük soğan
Tuz (damak zevkinize göre
Kaynamış su (pilavın üstünü geçecek kadar (
YAPILIŞI:
Önce kuşbaşı etleri yıkayıp tekrar küçük küçük doğrayın.üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tencerede suyunu çekene kadar pişirin.etler pişerken üzerinde biriken köpükleri alın.etler suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın.
pilav tenceresine yağları koyup eritin.soğanı küçük küçük doğrayıp yakmadan soteleyin.bulguru yıkayıp soğanlara ekleyin karıştırın.daha sonra su ve et suyunu koyup tuzunuda atıp tekrar karıştırın.sonra altını kısıp pilavın suyu çekene kadar pişirin.suyu çeken pilava kuşbaşı etleri koyup karıştırın.tencerenin kapağını kapatın altınıda kapatıp pilavı dinlenmeye bırakın.dinlenen pilavı servis yapabilirsiniz.
250 gr kuşbaşı et
1 su bardağı bulgur (orta kalınlıkta)
1çorba kaşığı tereyağ
1çay bardağı sıvı yağ
1 çay et suyu ( evde hazır et suyunuz varsa yoksa bulyon tablet 1 tane )
1 tane küçük soğan
Tuz (damak zevkinize göre
Kaynamış su (pilavın üstünü geçecek kadar (
YAPILIŞI:
Önce kuşbaşı etleri yıkayıp tekrar küçük küçük doğrayın.üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tencerede suyunu çekene kadar pişirin.etler pişerken üzerinde biriken köpükleri alın.etler suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın.
pilav tenceresine yağları koyup eritin.soğanı küçük küçük doğrayıp yakmadan soteleyin.bulguru yıkayıp soğanlara ekleyin karıştırın.daha sonra su ve et suyunu koyup tuzunuda atıp tekrar karıştırın.sonra altını kısıp pilavın suyu çekene kadar pişirin.suyu çeken pilava kuşbaşı etleri koyup karıştırın.tencerenin kapağını kapatın altınıda kapatıp pilavı dinlenmeye bırakın.dinlenen pilavı servis yapabilirsiniz.