Çilekli Lazanya tatlısı
Selam arkadaşlar öncelikle tatlının adı neden lazanya onu söylemek istiyorum.tatlımızın het katı ayrı bir aşama ile yapılıyor kat kat yapıld...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/05/cilekli-lazanya-tatls.html
Selam arkadaşlar öncelikle tatlının adı neden lazanya onu söylemek istiyorum.tatlımızın het katı ayrı bir aşama ile yapılıyor kat kat yapıldığı için aynı lazanya gibi o yüzden ismi Lazanya olmuş deneyecek olanlara tavsiye ederim çok lezzetli bir tatlı şimdi malzemeler ve tarifine bakalım .
MALZEMELER:
(Alt tabanı için)
1,5 paket ülker bisküvi
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2.KAT İÇİN MALZEMELER:
1 paket 250 gr phıladelphıa (krem peynir)
Yarım su bardağı yumuşak tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 paket krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
1 su bardağı küçük doğranmış çilek
3.KAT İÇİN MALZEMELER
1paket çikekli jello
1çay bardağı sıcak su
1 su bardağı çilekli yoğurt
2 paket krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt (krem şantiyi çırpmak için(
YAPILIŞI:
Önce bisküvileri ezin.yarım su bardapı erittiğiniz tereyağını içine döküp karıştırın.daha sonra borcam tepsiye bisküvileri koyup bastırarak dğzeltin.bu işlem bitince buzdolabına koyun.2.kat için 2 paket krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile sertleşene kadar mikser ile çırpın.başka bir kapta krem peynir,pudra şekeri ve yumuşak tereyağını tekrar mikser ile çırpın.bu karışıma hazırladığınız krem şantiyi ekleyip karıştırın.en çilekleri ekleyip tekrar karıştırın.daha sonra bu karışımı buzdolabında bekleyen tepsiye döküp üzerini bir spatula ile düzeltin.tepsiyi tekrar buzdolabına koyun. 3.kat için 1 paket çilekli jelloya 1 çay bardağı sıcak su koyup karıştırın.daha sonra 1 su bardağı çilekli yoğurt ekleyip tekrar karıştırın.ayrı bir kapta krem şanti ve sütü çırpıp bu karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın bu karışımı buzdolabındaki tepsiye döküp üzerini yine bir spatula düzeltip 3 saat buzdolabında bekletin.servis yapmadan önce üzerine alt tabakadaki dökülen biskğvilerden serpiştirin.en sın çilek ile süsleyip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
TARİFLERİMİ İNTERNET SİTELERİNE YAZMAYINIZ..
MALZEMELER:
(Alt tabanı için)
1,5 paket ülker bisküvi
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
2.KAT İÇİN MALZEMELER:
1 paket 250 gr phıladelphıa (krem peynir)
Yarım su bardağı yumuşak tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 paket krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
1 su bardağı küçük doğranmış çilek
3.KAT İÇİN MALZEMELER
1paket çikekli jello
1çay bardağı sıcak su
1 su bardağı çilekli yoğurt
2 paket krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt (krem şantiyi çırpmak için(
YAPILIŞI:
Önce bisküvileri ezin.yarım su bardapı erittiğiniz tereyağını içine döküp karıştırın.daha sonra borcam tepsiye bisküvileri koyup bastırarak dğzeltin.bu işlem bitince buzdolabına koyun.2.kat için 2 paket krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile sertleşene kadar mikser ile çırpın.başka bir kapta krem peynir,pudra şekeri ve yumuşak tereyağını tekrar mikser ile çırpın.bu karışıma hazırladığınız krem şantiyi ekleyip karıştırın.en çilekleri ekleyip tekrar karıştırın.daha sonra bu karışımı buzdolabında bekleyen tepsiye döküp üzerini bir spatula ile düzeltin.tepsiyi tekrar buzdolabına koyun. 3.kat için 1 paket çilekli jelloya 1 çay bardağı sıcak su koyup karıştırın.daha sonra 1 su bardağı çilekli yoğurt ekleyip tekrar karıştırın.ayrı bir kapta krem şanti ve sütü çırpıp bu karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın bu karışımı buzdolabındaki tepsiye döküp üzerini yine bir spatula düzeltip 3 saat buzdolabında bekletin.servis yapmadan önce üzerine alt tabakadaki dökülen biskğvilerden serpiştirin.en sın çilek ile süsleyip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
TARİFLERİMİ İNTERNET SİTELERİNE YAZMAYINIZ..