Ceviz pare
MALZEMELER: yarım paket tereyağ 2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak) 1çay bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı pudra şekeri ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/06/ceviz-pare.html
MALZEMELER:
yarım paket tereyağ
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı irmik
1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı +2 çorba kaşığı un
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
öncelikle şerbet için gerekli olan mmalzemeleri (limon suyu hariç) bir tencereye koyup karıştırarak şekeri eritin.daha sonra ocağa koyup orta ateşte fokur fokur kaynatın.kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip tekrar 5 dakika daha kaynatıp oçaktan indirin.ılıması için kenarda bekletin.tatlı için gerekli olan malzemelerden önce tereyağını ve yumurtayı geniş bir kap içine koyup elinizle karıştırın.sonra sıvı yağ koyup tekrar karıştırın.sırasıyla hindistan cevizi,vanilya,pudra şekeri ve irmik ekleyip iyice karıştırın.daha sonra ince dövülmüş ceviz ekleyip tekrar yoğurun.en son un ve kabartma tozu ekleyip hamuru toparlayın.(kullanılan bardak ölçüleri aynı büyüklükte olmalı) hamuru toparladıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle uzunlamasına şekil verip margarin ile yağlanmış tepsiye dizin.1 tane yumurta sarısını tatlının üzerine sürüp çatal ile çizik atın.önceden ısıttığınız fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.daha sonra fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti gezdirin.tatlımız dışarda biraz daha soğuduktan sonra buzdolabına koyun.servis yaparken üzerine hindistan cevizi,Antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.AFİYET OLSUN...
NOT:Tatlımız benim verdiğim şekil ile 21 tane çıkıyor.
NOT: TARİFLERİMİ İNTERNET SİTELERİNE YAZMAYINIZ..
yarım paket tereyağ
2 tane yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
1çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı irmik
1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı +2 çorba kaşığı un
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
öncelikle şerbet için gerekli olan mmalzemeleri (limon suyu hariç) bir tencereye koyup karıştırarak şekeri eritin.daha sonra ocağa koyup orta ateşte fokur fokur kaynatın.kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip tekrar 5 dakika daha kaynatıp oçaktan indirin.ılıması için kenarda bekletin.tatlı için gerekli olan malzemelerden önce tereyağını ve yumurtayı geniş bir kap içine koyup elinizle karıştırın.sonra sıvı yağ koyup tekrar karıştırın.sırasıyla hindistan cevizi,vanilya,pudra şekeri ve irmik ekleyip iyice karıştırın.daha sonra ince dövülmüş ceviz ekleyip tekrar yoğurun.en son un ve kabartma tozu ekleyip hamuru toparlayın.(kullanılan bardak ölçüleri aynı büyüklükte olmalı) hamuru toparladıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle uzunlamasına şekil verip margarin ile yağlanmış tepsiye dizin.1 tane yumurta sarısını tatlının üzerine sürüp çatal ile çizik atın.önceden ısıttığınız fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirin.daha sonra fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti gezdirin.tatlımız dışarda biraz daha soğuduktan sonra buzdolabına koyun.servis yaparken üzerine hindistan cevizi,Antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.AFİYET OLSUN...
NOT:Tatlımız benim verdiğim şekil ile 21 tane çıkıyor.
NOT: TARİFLERİMİ İNTERNET SİTELERİNE YAZMAYINIZ..