Üçgen börek tarifi
Malzemeler: 4 tane baklavalık yufka İç harcı için: 3 tane patates Yarım çaybardağı sıvı yağ 1 tane kuru soğan 1 çorba kaşığı salça ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/05/ucgen-borek-tarifi.html
Malzemeler:
4 tane baklavalık yufka
İç harcı için:
3 tane patates
Yarım çaybardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1çay kaşığı kırmızı pul biber
1çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Önce patatesleri haşlayıp ezin daha sonra kuru soğanı sıvı yağda soteleyin.üzerine salça ve pul biberi ekleyip tekrar kavurun daha sonra ezilmiş patatesi ekleyip karıştırarak 5 dakika daha kavurun.patates kavurması soğuduktan sonra yufkaları açın uzunlamasına kesin ve ucuna 1 tatlı kaşığı patates kavurması koyup üçgen şeklinde sarın.bütün yufkaları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip çıkarın hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..
4 tane baklavalık yufka
İç harcı için:
3 tane patates
Yarım çaybardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1çay kaşığı kırmızı pul biber
1çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Önce patatesleri haşlayıp ezin daha sonra kuru soğanı sıvı yağda soteleyin.üzerine salça ve pul biberi ekleyip tekrar kavurun daha sonra ezilmiş patatesi ekleyip karıştırarak 5 dakika daha kavurun.patates kavurması soğuduktan sonra yufkaları açın uzunlamasına kesin ve ucuna 1 tatlı kaşığı patates kavurması koyup üçgen şeklinde sarın.bütün yufkaları bu şekilde yapıp bitirdikten sonra hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.önceden ısıttığınız fırında 10 dakika pişirip çıkarın hafif soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..