portakallı irmik tatlısı
MALZEMELER: 4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 tane portakal kabuğu re...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/04/portakall-irmik-tatls.html
MALZEMELER:
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
8 çorba kaşığı un
2 su bardağı (dolu dolu ) irmik
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
2 tane portakalın suyu
1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
önce şerbeti hazırlayıp soğutalım.şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.daha sonra ocağa koyup kaynatın.kaynamaya başlayan şerbete portakal suyunu ekleyip 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.şerbet soğurken sizde tatlı hamurunu hazırlayın.yumurta ve şekeri Mikser ile iyice çırpın.daha sonra süt,sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi ekleyip çırpmaya devam edin.mikseri bu aşamada bırakıp un,irmik ve kabartma tozunu ekleyip bir kaşık ile karıştırın.büyük boy borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp malzemeyi tepsiye dökün.tepsiyi tezgaha hafif vurun ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından tatlıya soğumuş olan şerbeti her yerine dökün.şebet çektikten ve biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun.soğuyan tatlıyı ister kare kare keserek isterseniz benim yaptığım gibi şekilli plastikler ile keserek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.
NOT:yaklaşık 15 kişilik bir tatlı...
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
8 çorba kaşığı un
2 su bardağı (dolu dolu ) irmik
ŞERBETİ İÇİN:
4 su bardağı su
2 tane portakalın suyu
1,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI:
önce şerbeti hazırlayıp soğutalım.şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.daha sonra ocağa koyup kaynatın.kaynamaya başlayan şerbete portakal suyunu ekleyip 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.şerbet soğurken sizde tatlı hamurunu hazırlayın.yumurta ve şekeri Mikser ile iyice çırpın.daha sonra süt,sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi ekleyip çırpmaya devam edin.mikseri bu aşamada bırakıp un,irmik ve kabartma tozunu ekleyip bir kaşık ile karıştırın.büyük boy borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp malzemeyi tepsiye dökün.tepsiyi tezgaha hafif vurun ve 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından tatlıya soğumuş olan şerbeti her yerine dökün.şebet çektikten ve biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun.soğuyan tatlıyı ister kare kare keserek isterseniz benim yaptığım gibi şekilli plastikler ile keserek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.
NOT:yaklaşık 15 kişilik bir tatlı...