patatesli börek Tarifi
MALZEMELER: 2 su bardağı +1 çorba kaşığı un 250 ml ılık süt 220 ml sıvı yağ 1 çorba kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı ş...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/04/patatesli-borek-tarifi.html
MALZEMELER:
2 su bardağı +1 çorba kaşığı un
250 ml ılık süt
220 ml sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığının ucu ile sirke
İÇ HARCI İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
6 tane haşlanmış patates
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
siyah zeytin
YAPILIŞI:
önce iç harcını hazırlayalım.patatesleri haşlayıp ezin.daha sonra sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip soteleyin.üzerine salçayı ekleyip karıştırın.daha sonra patates,kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip kavurun.altını kapatın.hamur için gerekli olan malzemeleri önce maya ,ılık süt,sıvı yağ ve diğerlerini ekleyip karıştırın.en son un ,kabartma tozu ve sirkeyi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.mayalanan hamuru tekrar yoğurup ikiye bölün.merdane ile tepsi boyunda ( kullanacağınız tepsi ) açın.tepsiye yağlı kağıt serip açtığınız hamuru yerleştirin.(elinizle bastırarak yerleştirin ) daha sonra patatesli iç harcından alıp hamurun her tarafına yerleştirin.2. Hamuru açıp üstüne kapatın.bıçak ile hamuru kare şeklinde kesin.üzerine süt ve yumurtayı karıştırıp sürün.en son ortalarına birertane siyah zeytin yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkan böreğin ilk sıcaklığı gidince servis yapabikirsiniz.AFİYET OLSUN....
2 su bardağı +1 çorba kaşığı un
250 ml ılık süt
220 ml sıvı yağ
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığının ucu ile sirke
İÇ HARCI İÇİN:
1 çay bardağı sıvı yağ
6 tane haşlanmış patates
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
siyah zeytin
YAPILIŞI:
önce iç harcını hazırlayalım.patatesleri haşlayıp ezin.daha sonra sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip soteleyin.üzerine salçayı ekleyip karıştırın.daha sonra patates,kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip kavurun.altını kapatın.hamur için gerekli olan malzemeleri önce maya ,ılık süt,sıvı yağ ve diğerlerini ekleyip karıştırın.en son un ,kabartma tozu ve sirkeyi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.hamurun üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.mayalanan hamuru tekrar yoğurup ikiye bölün.merdane ile tepsi boyunda ( kullanacağınız tepsi ) açın.tepsiye yağlı kağıt serip açtığınız hamuru yerleştirin.(elinizle bastırarak yerleştirin ) daha sonra patatesli iç harcından alıp hamurun her tarafına yerleştirin.2. Hamuru açıp üstüne kapatın.bıçak ile hamuru kare şeklinde kesin.üzerine süt ve yumurtayı karıştırıp sürün.en son ortalarına birertane siyah zeytin yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkan böreğin ilk sıcaklığı gidince servis yapabikirsiniz.AFİYET OLSUN....