Pandispanya Tarifi

MALZEMELER: 4 tane yumurta (oda sıcaklığında) 1 su bardağı şeker yarım çay bardağı ılık su yarım su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma ...

MALZEMELER:

4 tane yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı ılık su
yarım su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:

yumurtaların beyazını ve sarısını ayırın.yumurtanın sarısına 1 su bardağı şeker ekleyip mikser ile krema gibi (akıcı) olana kadar çırpın.daha sonra mikseri bırakıp bir tahta kaşık ile devam edin.ılık su,vanilya,un ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş karıştırın.yumurtaların beyazına bir fiske tuz atıp kar beyaz olana kadar Mikser ile çırpın.yumurtaların beyazını hazırladığınız diğer malzemeye ekleyip tahta kaşık ile yavaş yavaş yedirerek karıştırın.küçük boy kelepçeli kalıba yağlı kağıt döşeyin.hazırladığınız malzemeyi dökün.kalıbı bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarını alın.önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında pişirin.fırın kapağını 20 dakika açmayın daha sonra dışardan bakıp üzeri kızardıysa bir kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin.içi piştiyse fırını kapatın.fırının kapağı açık vaziyette 5 dakika içinde bekletin.daha sonra soğuması için dışarda bekletin.iyice soğuduğundan emin olduktan sonra bir bıçak ile kenarlarını açın ve daha sonra kalıptan çıkarın.ortadan ikiye kesip istediğiniz gibi pastanızı yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

Related

Pastalar 4122620222297873020

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item