kremalı yaş pasta

MALZEMELER: PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER: 4 tane yumurta ( oda sıcaklığında) 1 su su bardağı toz şeker yarım çay bardağı ılık su ...

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:

4 tane yumurta ( oda sıcaklığında)
1 su su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su
yarım su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
bir fiske tuz

SÜSLEMEK İÇİN MALZEMELER:

1 kutu çikolatalı krema
1 kutu vanilyalı krema
2 paket sütlü çikolata +2 çorba kaşığı sıvı krema
1 paket damla çikolata (isteğe bağlı)
 Çilek veya her hangi bir meyve çeşiti

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:

yumurtaların beyazlarını ve sarısını ayırın.yumurtaların sarısına 1 su bardağı şeker ekleyip Mikser ile krema gibi (akıcı) olana kadar çırpın.daha sonra mikseri bırakıp bir tahta kaşık ile devam edin.ılık su,vanilya,un ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş karıştırın.yumurtaların beyazına bir fiske tuz atıp kar beyaz olana kadar çırpın.yumurtaların beyazını hazırladığınız diğer malzemeye ekleyip tahta kaşık ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Kelebçeli kalıba (en küçük boy) yağlı kağıt döşeyip hazırladığınız malzemeyi dökün.kalıbı bir kaç kez tezgaha vurup hava kabarcıklarının gitmesini sağlayın.önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında kapağını hiç açmadan üzeri kızarana kadar pişirin.bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.piştiğinden emin olduktan sonra fırını kapatıp kapağını 5 dakika açık bırakın dağa sonra pandispanya'yı soğuması için dışarda bekletin. tamamen soğuduktan sonra bir bıçak ile kenarlarını kalıptan ayırın.daha sonra kalıbı çıkarın.pandispanyayı bu şekilde 1 saat bekletin.daha sonra dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin.alt tabanına çikolatalı kremayı sürün.diğer tabanı üzerine kapatın.vanilyalı kremayı pastanın dışına her yerine sürün komple vanilyalı krema ile kaplayın.buzdolabında yarım saat bu şekilde bekletin.çikolataları bir kaseye kırın.kaynayan çağdanlığın üzerine oturtup buhar ile karıştırarak eritin 2 çorba kaşığı sıvı krema ekleyip biraz ılıdıktan sonra buzdolabında bekleyen pastanın üzerine yayarak dökün.daha sonra çilek veya her hangi bir meyve çeşiti ile süsleyip buzdolabında tekrar 1 saat dinlendirip servis yapın.AFİYET OLSUN..

NOT:evet arkadaşlar pasta yapmak biraz zahmetli ve zaman alan bir iş pastanın yapımını detaylı bir şekilde anlattım tarife uygun yaparsanız enekleriniz ziyan olmaz tabi malzemenizde ziyan olmaz.yapacak olanlara kolay gelsin.



Related

Pastalar 5555422198818497032

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item