karnıbahar kızartması

MALZEMELER: 1 tane küçük boy karnıbahar 2 tane yumurta 1su bardağı un tuz SOSU İÇİN: 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt 1 çorba kaşığ...

MALZEMELER:

1 tane küçük boy karnıbahar
2 tane yumurta
1su bardağı un
tuz

SOSU İÇİN:

1 büyük kase sarımsaklı yoğurt
1 çorba kaşığı salça+yarım çay bardağı su( salçayı açmak için)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (salçayı kavurmak için)
kızarmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

karnıbaharı çiçeklerinden ayırıp bütün olarak suyun altında yıkayın.büyük bir tencereye su doldurup karnıbaharı bütün olarak haşlayın. (Çok fazla yumuşamayacak hafif diri kalacak) haşlanan karnıbaharın suyunu süzüp düz bir tabağa koyun.soğumasını bekleyin.daha sonra dikkatli bir şekilde bıçakla keserek parçalara ayırın.tavaya sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın.derin bir kap içinde yumurtayı tuz ile çırpın.düz bir tabağa unu koyun.karnıbaharları önce yumurtaya daha sonra una bulayıp kızgın yağda çevirerek yakmadan kızartın.kızaran karnıbaharları servis tabağına alın.üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.yarım çay bardağı sıvı yağda salçayı kavurun.yarım çay bardağı su ekleyip 2-3 dakika tekrar kavurun.salça sosunu yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapın.AFİYET OLSUN...

Related

new 3323801235119267476

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item