çikolata soslu tavuk göğsü
MALZEMELER: 1 Litre süt 2 çorba kaşığı margarin 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya SOSU İÇİN: 1 su bardağı süt y...

1 Litre süt
2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
SOSU İÇİN:
1 su bardağı süt
yarım su bardağı su
2,5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ
1 paket vanilya
üzerini süslemek için minik şekerlemeler veya Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Bir tencereye unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun (yakmayın) üzerine şeker ve sütü koyup koyulaşana kadar çırpma teli ile karıştırın.en son tereyağ ve vanilyayı ekleyip ocaktan indirin.blendr ile çırpıp hafif ıslatılmış borcam tepsiye boşaltın.çikolata sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.tencereyi ocağa alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.en son vanilya ve tereyağını ekleyip ocaktan alın.sos pütürlü ise blendr ile çırpın.hazırladığınız sosu borcama boşaltın.buzdolabında 2 saat dinlendirip üstünün süslemesini yapın.dilimleyip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..