Limonlu kek
MALZEMELER: 3 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt yarım su bardağı zeytin yağ 2 yemek kaşığı limon suyu 2 tane limon ka...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/09/limonlu-kek.html
MALZEMELER:
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytin yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
2 tane limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (azar azar dikkatli kullanın)
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar Mikser ile çırpın.süt ve zeytin yağını ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.mikseri bırakıp bu aşamada kaşık kullanın.şimdi limon suyu,limon kabuğu rendesi ve vanilya'yı ekleyip karıştırın.un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.teflon tavayı margarin ile yağlayıp hazırladığınız malzemeyi dökün kek kalıbını sağa sola sallayıp her tarafına eşit dağılmasını sağlayın.180 dereceli fırında 35 dakika pişirin ilk 20 dk fırının kapağını açmayın daha sonra açıp bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.pişen keki soğuması için bekletin.daha sonra daha sonra servis tabağına ters çevirip keki çıkartın.dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı zeytin yağ
2 yemek kaşığı limon suyu
2 tane limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (azar azar dikkatli kullanın)
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar Mikser ile çırpın.süt ve zeytin yağını ekleyip tekrar çırpmaya devam edin.mikseri bırakıp bu aşamada kaşık kullanın.şimdi limon suyu,limon kabuğu rendesi ve vanilya'yı ekleyip karıştırın.un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.teflon tavayı margarin ile yağlayıp hazırladığınız malzemeyi dökün kek kalıbını sağa sola sallayıp her tarafına eşit dağılmasını sağlayın.180 dereceli fırında 35 dakika pişirin ilk 20 dk fırının kapağını açmayın daha sonra açıp bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edin.pişen keki soğuması için bekletin.daha sonra daha sonra servis tabağına ters çevirip keki çıkartın.dilimleyip servis yapın.AFİYET OLSUN..