kaysı tatlısı
MALZEMELER: 2 kutu konserve kayısı (750) 1,5 çay bardağı şeker 1,5 çay bardağı nişasta YAPILIŞI: konserve kaysıların suyunu süzüp b...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/09/kays-tatls.html
MALZEMELER:
2 kutu konserve kayısı (750)
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı nişasta
YAPILIŞI:
konserve kaysıların suyunu süzüp blendrda pürüzsüz olana kadar ezin.içine şeker ve nişastayı koyup karıştırın.ocakta kabarcıklar olup fokur fokur kaynayana kadar karıştırarak pişirin.ocaktan alıp ılıdıktan sonra içlerini su ile ıslattığınız silikon kaplarına eşit bir şekilde doldurun.daha sonra buzdolabında 2 saat bekletip servis tabağına kalıpları ters çevirip tatlıyı çıkartın.üzerine hindistan cevizi,bonibon şekerlemeler gibi süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN..
2 kutu konserve kayısı (750)
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı nişasta
YAPILIŞI:
konserve kaysıların suyunu süzüp blendrda pürüzsüz olana kadar ezin.içine şeker ve nişastayı koyup karıştırın.ocakta kabarcıklar olup fokur fokur kaynayana kadar karıştırarak pişirin.ocaktan alıp ılıdıktan sonra içlerini su ile ıslattığınız silikon kaplarına eşit bir şekilde doldurun.daha sonra buzdolabında 2 saat bekletip servis tabağına kalıpları ters çevirip tatlıyı çıkartın.üzerine hindistan cevizi,bonibon şekerlemeler gibi süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN..