saray helvası

MALZEMELER: 2,5 su bardağı un 1 su bardağı pudra şekeri 125 gr tereyağ YAPILIŞI: teflon tencerede unu kısık ateşte sürekli karıştır...

MALZEMELER:

2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağ

YAPILIŞI:

teflon tencerede unu kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.yaklaşık 30 dakika unun kokusu çıkana kadar kavurun.unun rengi kesinlikle sarı olmayacak yakmadan kavurun.kavurma işlemi bittikten sonra altını kapatıp içine tereyağ ve pudra şekerini ekleyin ve tekrar bu malzemeleri yedirmek için bastırarak karıştırın.daha sonra orta boy borcam bir tepsiye bu malzemeyi boşaltın.bir kaşık ile bastırarak tepsiye yayın.helva biraz soğuduktan sonra baklava dilimi şeklinde kesin.kesme işlemini yaparken biraz dikkatli olun küçük çatlamalar olabilir.daha sonra tepsinin üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 4-5 saat donması için bekletin.bu lezzetli helvamızı çayın yanında servis yapabilirsiniz.gerçekten çok lezzetli bir helva AFİYET OLSUN...

Related

Tatlılar 2867541150620023433

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item