abagannuş
MALZEMELER: 250 gr kıyma yarım çay bardağı sıvı yağ 1 kilo patlıcan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ( acı sevenler mikt...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2016/02/abagannus.html
MALZEMELER:
250 gr kıyma
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kilo patlıcan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ( acı sevenler miktarı artırabilir)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz ( damak zevkinize göre)
YAPILIŞI:
sıvı yağda kıyma ve kıymayı kavurun.daha sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocaktan alın.patlıcanları fırında közleyip kabuklarınıda soyduktan sonra robotta ezin.kımalı harçtan 3 kaşık başka bir tabağa ayırın.tavada kalan kıymanın içine ezdiğiniz patlıcanları ekleyip ocakta biraz karıştırarak pişirin.servis tabağına pişirdiğiniz patlıcanlı karışımı koyun.onunda üzerine 3 kaşık ayırdığınız kıymayı koyup servis yapın.AFİYET OLSUN..
250 gr kıyma
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kilo patlıcan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber ( acı sevenler miktarı artırabilir)
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz ( damak zevkinize göre)
YAPILIŞI:
sıvı yağda kıyma ve kıymayı kavurun.daha sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip ocaktan alın.patlıcanları fırında közleyip kabuklarınıda soyduktan sonra robotta ezin.kımalı harçtan 3 kaşık başka bir tabağa ayırın.tavada kalan kıymanın içine ezdiğiniz patlıcanları ekleyip ocakta biraz karıştırarak pişirin.servis tabağına pişirdiğiniz patlıcanlı karışımı koyun.onunda üzerine 3 kaşık ayırdığınız kıymayı koyup servis yapın.AFİYET OLSUN..