terbiyeli kuzu haşlama

MALZEMELER: 1 kilo kemikli kuzu eti 1 tane havuç 2 tane büyük patates 1 tane soğan ( varsa arpacık soğan) tuz TERBİYESİ İÇİN: yar...

MALZEMELER:

1 kilo kemikli kuzu eti
1 tane havuç
2 tane büyük patates
1 tane soğan ( varsa arpacık soğan)
tuz

TERBİYESİ İÇİN:

yarım limon suyu
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz

YAPILIŞI:

etlerin tencereye koyup üzerine su ekleyin.köpükler çıkana kadar kaynatın.daha sonra bu suyu döküp tekrar 1,5 litre temiz su ekleyin.suyun içine et,havuç,tuz ekleyip biraz daha pişirin.daha sonra pataresleri dörde bölüp onlarıda ekleyin.arpacık soğanlarıda ekleyip kaynamaya bırakın.limon suyunun içine yumurta sarısı,un,tuz ve kaynayan yemeğin suyundan ekleyip karıştırın.terbiye ılık olduğunda kaynayan tencereye ekleyip patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN..

NOT: bu yemek 4 kişilik


Related

new 341507483215769068

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item