terbiyeli kuzu haşlama
MALZEMELER: 1 kilo kemikli kuzu eti 1 tane havuç 2 tane büyük patates 1 tane soğan ( varsa arpacık soğan) tuz TERBİYESİ İÇİN: yar...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/12/terbiyeli-kuzu-haslama.html
MALZEMELER:
1 kilo kemikli kuzu eti
1 tane havuç
2 tane büyük patates
1 tane soğan ( varsa arpacık soğan)
tuz
TERBİYESİ İÇİN:
yarım limon suyu
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
YAPILIŞI:
etlerin tencereye koyup üzerine su ekleyin.köpükler çıkana kadar kaynatın.daha sonra bu suyu döküp tekrar 1,5 litre temiz su ekleyin.suyun içine et,havuç,tuz ekleyip biraz daha pişirin.daha sonra pataresleri dörde bölüp onlarıda ekleyin.arpacık soğanlarıda ekleyip kaynamaya bırakın.limon suyunun içine yumurta sarısı,un,tuz ve kaynayan yemeğin suyundan ekleyip karıştırın.terbiye ılık olduğunda kaynayan tencereye ekleyip patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN..
NOT: bu yemek 4 kişilik
1 kilo kemikli kuzu eti
1 tane havuç
2 tane büyük patates
1 tane soğan ( varsa arpacık soğan)
tuz
TERBİYESİ İÇİN:
yarım limon suyu
1 tane yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
Tuz
YAPILIŞI:
etlerin tencereye koyup üzerine su ekleyin.köpükler çıkana kadar kaynatın.daha sonra bu suyu döküp tekrar 1,5 litre temiz su ekleyin.suyun içine et,havuç,tuz ekleyip biraz daha pişirin.daha sonra pataresleri dörde bölüp onlarıda ekleyin.arpacık soğanlarıda ekleyip kaynamaya bırakın.limon suyunun içine yumurta sarısı,un,tuz ve kaynayan yemeğin suyundan ekleyip karıştırın.terbiye ılık olduğunda kaynayan tencereye ekleyip patatesler hafif yumuşayana kadar pişirin.AFİYET OLSUN..
NOT: bu yemek 4 kişilik