ekşili kabak yemeği
MALZEMELER: 4 tane orta boy kabak 1 tane kuru soğan yarım çay bardağı sıvı yağ yarım su bardağı haşlanmış nohut 4 çorba kaşığı haşlan...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/11/eksili-kabak-yemegi.html
MALZEMELER:
4 tane orta boy kabak
1 tane kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı haşlanmış mercimek
yarım tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber Salçası
yarım limon suyu
2 tane domatesin rendesi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz ( damak zevkinize göre)
YAPILIŞI:
soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun.üzerine doğranmış kabak,nohut,yeşil mercimek,şeker,tuz,pul biber,domates rendesi,biber salçası,sarımsak,su ekleyip orta ateşte kaynatın.gerekirse şu miktarını ayarlayıp ekleyebilirsiniz.çok sulu bir yemek olmayacak.piştikten sonra limon suyunu,naneyi ekleyip altını kapatın.AFİYET OLSUN..
4 tane orta boy kabak
1 tane kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı haşlanmış nohut
4 çorba kaşığı haşlanmış mercimek
yarım tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber Salçası
yarım limon suyu
2 tane domatesin rendesi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz ( damak zevkinize göre)
YAPILIŞI:
soğanı doğrayıp sıvı yağda kavurun.üzerine doğranmış kabak,nohut,yeşil mercimek,şeker,tuz,pul biber,domates rendesi,biber salçası,sarımsak,su ekleyip orta ateşte kaynatın.gerekirse şu miktarını ayarlayıp ekleyebilirsiniz.çok sulu bir yemek olmayacak.piştikten sonra limon suyunu,naneyi ekleyip altını kapatın.AFİYET OLSUN..