Çıtır arnavut böreği
MALZEMELER: 1 kilo un 1,5 su bardağı su tuz İÇ HARCI: yarım kilo kıyma 3 tane kuru soğan tuz,karabiber,toz kırmızı biber ARA KA...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/11/ctr-arnavut-boregi.html
MALZEMELER:
1 kilo un
1,5 su bardağı su
tuz
İÇ HARCI:
yarım kilo kıyma
3 tane kuru soğan
tuz,karabiber,toz kırmızı biber
ARA KATLARA SÜRMEK İÇİN:
150 gr tere yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp ne çok katı nede çok cıvık olmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğurun.yoğurduğunuz hamuru 40 dakika dinlendirin.ayrı bir tavada soğanları ufak ufak doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun.kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.tuzunu,karabiberini,kırmızı toz biberinide ekleyip altını kapatın.soğumaya bırakın.dinlenen hamuru bezelere ayırın.bezeler eşit olacak.ben 14 tane yaptım.7 altına 7 üstüne sizde kaç tane çıkıyorsa eşit bir şekilde ayarlayın.bezelerin her birini merdane ile altına üstüne hafif un serperek tabak büyüklüğünde açın.açtığınız her yufkanın üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürün.tek tek yufkaları üst üste koyun.7 beze olunca ( benimkiler öyle oldu sizinki kaç tane çıktıysa 2'ye bölün) çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın.hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.üzerine iç harçtan serpiştirerek her tarafına yayın.diğer kalan bezeleride aynı şekilde açıp yağlayın.üst üste koyun.yine tepsi büyüklüğüne getirip kıymalı harcın üstüne kapatın.bıcakla hafif dilimleyin.buzdolabında 1 saat bekletin.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında pişirin.fırından çıkan börek soğuduktan sonra bıcakla dilimlediğiniz yerlerden kesip servis yapın.AFİYET OLSUN..
1 kilo un
1,5 su bardağı su
tuz
İÇ HARCI:
yarım kilo kıyma
3 tane kuru soğan
tuz,karabiber,toz kırmızı biber
ARA KATLARA SÜRMEK İÇİN:
150 gr tere yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp ne çok katı nede çok cıvık olmayacak şekilde yumuşak bir hamur yoğurun.yoğurduğunuz hamuru 40 dakika dinlendirin.ayrı bir tavada soğanları ufak ufak doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun.kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.tuzunu,karabiberini,kırmızı toz biberinide ekleyip altını kapatın.soğumaya bırakın.dinlenen hamuru bezelere ayırın.bezeler eşit olacak.ben 14 tane yaptım.7 altına 7 üstüne sizde kaç tane çıkıyorsa eşit bir şekilde ayarlayın.bezelerin her birini merdane ile altına üstüne hafif un serperek tabak büyüklüğünde açın.açtığınız her yufkanın üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürün.tek tek yufkaları üst üste koyun.7 beze olunca ( benimkiler öyle oldu sizinki kaç tane çıktıysa 2'ye bölün) çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın.hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.üzerine iç harçtan serpiştirerek her tarafına yayın.diğer kalan bezeleride aynı şekilde açıp yağlayın.üst üste koyun.yine tepsi büyüklüğüne getirip kıymalı harcın üstüne kapatın.bıcakla hafif dilimleyin.buzdolabında 1 saat bekletin.üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız fırında pişirin.fırından çıkan börek soğuduktan sonra bıcakla dilimlediğiniz yerlerden kesip servis yapın.AFİYET OLSUN..