topik tatlısı
MALZEMELER: 1 fincan yoğurt 1 fincan sıvı yağ 1 fincan şeker 1 tane yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,su bardağı irmi...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/07/topik-tatls.html
MALZEMELER:
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 fincan şeker
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,su bardağı irmik
1 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebileği için unu yavaş yavaş ekleyin)
BULAMAK İÇİN:
yarım su bardağı irmik
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şeker ve suyu ocakta kaynatıp en son limon suyu ekleyip altını kapatın.kenarda bekletin.hamuru için olan malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yapın.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp irmiğe bulayın.bütün malzemeler bitene kadar bu şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün ve soğuması için dışarda bekletin.soğuyan tatlının üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 fincan şeker
1 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,su bardağı irmik
1 su bardağı un ( bardak ölçüleri değişebileği için unu yavaş yavaş ekleyin)
BULAMAK İÇİN:
yarım su bardağı irmik
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şeker ve suyu ocakta kaynatıp en son limon suyu ekleyip altını kapatın.kenarda bekletin.hamuru için olan malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yapın.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp irmiğe bulayın.bütün malzemeler bitene kadar bu şekilde yapıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.fırından çıkan tatlının üzerine ılık şerbeti dökün ve soğuması için dışarda bekletin.soğuyan tatlının üzerine hindistan cevizi serpip servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..