meyhane pilavı
MEYHANE PİLAVI TARİFİ: MALZEMELER: 2 su bardağı bulgur 100 gr kuşbaşı et 1 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tane kuru...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/07/meyhane-pilav-ve-sandal-kofte-tarifi.html
MEYHANE PİLAVI TARİFİ:
MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur
100 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane çarliston biber
1 tane domates
1 tane dolmalık kırmızı biber
1,5 çorba kaşığı Salça
tuz,karabiber,nane
üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI:
yağları tencereye koyup eritin.ince doğranmış kuşbaşı et ve soğanı kavurun.diğer sebzeleride küçük doğrayıp ilave edin.sonra salça,tuz,karabiber,ekleyip kavurmaya devam edin.yıkanmış bulguru ekleyip 1-2 kere çevirdikten sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.yarım saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
MALZEMELER:
2 su bardağı bulgur
100 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane çarliston biber
1 tane domates
1 tane dolmalık kırmızı biber
1,5 çorba kaşığı Salça
tuz,karabiber,nane
üzerini geçecek kadar sıcak su
YAPILIŞI:
yağları tencereye koyup eritin.ince doğranmış kuşbaşı et ve soğanı kavurun.diğer sebzeleride küçük doğrayıp ilave edin.sonra salça,tuz,karabiber,ekleyip kavurmaya devam edin.yıkanmış bulguru ekleyip 1-2 kere çevirdikten sonra sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.yarım saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..