kalbura bastı tarifi
MALZEMELER: yarım paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 tane yumurta 3 yemek kaşığı irmik 1 paket kabartma tozu 1...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/07/kalbura-bast-tarifi.html
MALZEMELER:
yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
bütün ceviz
YAPILIŞI:
önce şerbeti hazırlayın.şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak eritin.daha sonra ocağa alıp kaynatın.şerbet fokur fokur kaynayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan indirin.
kalbura bastı malzemelerini bir kabın içine sırayla koyup karıştırın.en son unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin ince bölümüne koyup hafif bir şekilde parmaklarınızla açın.içine 1 tane ceviz koyup kapatın.bütün malzeme bitene kadar bu işlemi uygulayın.margarin ile yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.fırından çıkan Kalbura bastı tatlılarının üzerine soğuk şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekleyin.şerbeti çekmiş soğumuş tatlıyı servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
Bu tarif benim ablamdan sizlere geldi bayramda yaptığı bu tatlıyı misafirleri çok beğenmiş umurım sizlerde beğenirsiniz.
yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
3,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
İÇİ İÇİN MALZEMELER:
bütün ceviz
YAPILIŞI:
önce şerbeti hazırlayın.şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak eritin.daha sonra ocağa alıp kaynatın.şerbet fokur fokur kaynayınca limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan indirin.
kalbura bastı malzemelerini bir kabın içine sırayla koyup karıştırın.en son unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp rendenin ince bölümüne koyup hafif bir şekilde parmaklarınızla açın.içine 1 tane ceviz koyup kapatın.bütün malzeme bitene kadar bu işlemi uygulayın.margarin ile yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.fırından çıkan Kalbura bastı tatlılarının üzerine soğuk şerbeti döküp şerbeti çekmesini bekleyin.şerbeti çekmiş soğumuş tatlıyı servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
Bu tarif benim ablamdan sizlere geldi bayramda yaptığı bu tatlıyı misafirleri çok beğenmiş umurım sizlerde beğenirsiniz.