ajvar sos (patlıcanlı sos)
öncelikle bu sosu nerelerde kullanacağınızı anlatmak istiyorum.ajvar sosu et yemeklerinin yanında,kullanabilirsiniz.makarnanın üzerine üzer...

MALZEMELER:
1 kilo kilo patlıcan
yarım kilo kırmızı dolmalık biber
6 tane domates
1 tane kuru soğan
5 tane sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
patlıcan ve biberleri fırında közleyip kabuklarını soyun ve bir çatal ile ezin.soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağıda ekleyip sıvı yağda kavurun.domatesleri rendeleyip suyunu çekene kadar pişirin.ardından patlıcan ve biberleri ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra ve biraz soğuduktan sonra blendrdan geçirin.tekrar ocağa alıp tuz ve tuz ve pul biberi 5 dakika daha pişirin.hemen kullanmayacaksanız sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.1 gün bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz.AFİYET OLSUN...