ajvar sos (patlıcanlı sos)

öncelikle bu sosu nerelerde kullanacağınızı anlatmak istiyorum.ajvar sosu et yemeklerinin yanında,kullanabilirsiniz.makarnanın üzerine üzer...

öncelikle bu sosu nerelerde kullanacağınızı anlatmak istiyorum.ajvar sosu et yemeklerinin yanında,kullanabilirsiniz.makarnanın üzerine üzerine döküp kullanabilirsiniz.kahvaltı sofralarınızda kullanabilirsiniz.kışa hazırlık yaptığım tariflerden bir taneside aj var sosu biz küçük bir aile olduğumuz için malzemeleri az kullanıyorum.siz isterseniz bunu çoğaltabilirsiniz.yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin.

MALZEMELER:

1 kilo kilo patlıcan
yarım kilo kırmızı dolmalık biber
6 tane domates
1 tane kuru soğan
5 tane sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:

patlıcan ve biberleri fırında közleyip kabuklarını soyun ve bir çatal ile ezin.soğanı yemeklik doğrayıp sarımsağıda ekleyip sıvı yağda kavurun.domatesleri rendeleyip suyunu çekene kadar pişirin.ardından patlıcan ve biberleri ekleyip bir iki taşım kaynattıktan sonra ve biraz soğuduktan sonra blendrdan geçirin.tekrar ocağa alıp tuz ve tuz ve pul biberi 5 dakika daha pişirin.hemen kullanmayacaksanız sıcakken kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin.1 gün bu şekilde beklettikten sonra güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz.AFİYET OLSUN...



Related

soslar 4972061191877937304

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item