ramazan pidesi tarifi

MALZEMELER: 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz yarım çay bardağından biraz fazla sıvı...

MALZEMELER:

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 tane yumurta (1 tanesinin akı içine diğer Sarılar üzerine sürülecek)
yarım paket instant maya
5,5 su bardağı un (bardak ölçüleri değişebilir unu koyarken dikkatli koyun)

ÜZERİ İÇİN:bolca susam veya çörek otu

YAPILIŞI:

önce hamuru mayalandırmak için maya,ılık su,ılık sütü birbirine karıştırın.sıvı yağ,şeker ve tuzuda ilave ederek tekrar karıştırın.unu yavaş yavaş döküp ele yapışmayan bir hamur yoğurun.üstünü kapatıp 1 saat mayalandırın.mayalanan hamuru tekrar yoğurup 2 eşit parçaya bölün.her bir parçayı elinizi unlayarak yuvarlak olacak şekilde elinizle açın.açılan hamuru yağlanmış tepsiye koyup kenarlarını yuvarlak olacak şekilde elinizle bastırın.kamurun ortasını yine elinizle bastırarak kare şekli yapın.kare yaptığınız şekillerin üzerine çatalla hafif delikler açın.üzerine yumurta sarı ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri Kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...




Related

new 3328163916101570724

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item