haşhaşlı kek tarifi
MALZEMELER: 3 tane yumurta yarım şu bardağı haşhaş 1 su bardağı toz toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/06/hashasl-kek-tarifi.html
MALZEMELER:
3 tane yumurta
yarım şu bardağı haşhaş
1 su bardağı toz toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
1 su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:
1 çay bardağı bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri Mikser ile iyice çırpın.sırasıyla süt,irmik,haşhaş,sıvı yağ vanilya koyup çırpmaya devam edin.en son en son un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karışana kadar çırpın.büyük bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp kek malzemesini boşaltın.önceden ısıtılmış 80 dereceli fırında pişirin.ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.20 dakika sonra bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.bu arada şerbeti hazırlayın.su ve şekeri 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.süt ve krem şantiyi mikser ile koyulaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin.haşhaşlı kek pişip ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine gezdirin.kek iyicene soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürün ve tekrar buzdolabında yarım saat bekletin.kekimiz iyicene soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN ...
3 tane yumurta
yarım şu bardağı haşhaş
1 su bardağı toz toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN MALZEMELER:
1 su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN MALZEMELER:
1 çay bardağı bardağı soğuk süt
1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri Mikser ile iyice çırpın.sırasıyla süt,irmik,haşhaş,sıvı yağ vanilya koyup çırpmaya devam edin.en son en son un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karışana kadar çırpın.büyük bir borcam tepsiyi margarin ile yağlayıp kek malzemesini boşaltın.önceden ısıtılmış 80 dereceli fırında pişirin.ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın.20 dakika sonra bir kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.bu arada şerbeti hazırlayın.su ve şekeri 10 dakika kaynatıp ılımaya bırakın.süt ve krem şantiyi mikser ile koyulaşana kadar çırpıp buzdolabında bekletin.haşhaşlı kek pişip ılıdıktan sonra ılık şerbeti üzerine gezdirin.kek iyicene soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürün ve tekrar buzdolabında yarım saat bekletin.kekimiz iyicene soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN ...