arpa şehriye pilavı
MALZEMELER: yarım paket arpa Şehriye 100 kuşbaşı et 1 tane sivri biber 1 tane dolmalık kırmızı biber 1 tane domates 1 tane küçük kur...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/06/arpa-sehriye-pilav.html
MALZEMELER:
yarım paket arpa Şehriye
100 kuşbaşı et
1 tane sivri biber
1 tane dolmalık kırmızı biber
1 tane domates
1 tane küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
tuz
YAPILIŞI:
sebzeleri ve etleri küçük küçük doğrayın.teflon pilav tenceresinde önce etleri yarım su bardağı su ile pişirin.üzerinde biriken köpükleri bir kepçe ile alın.etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.kuru soğan ve sebzeleride ekleyip bir kaç dakika daha karıştırın.şehriye ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin.1,5 şu bardağı suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.pişme esnasında arada bir karıştırın.suyunu çekince altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup dinlendirin.yaklaşık yarım saat sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
yarım paket arpa Şehriye
100 kuşbaşı et
1 tane sivri biber
1 tane dolmalık kırmızı biber
1 tane domates
1 tane küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı sıcak su
tuz
YAPILIŞI:
sebzeleri ve etleri küçük küçük doğrayın.teflon pilav tenceresinde önce etleri yarım su bardağı su ile pişirin.üzerinde biriken köpükleri bir kepçe ile alın.etler suyunu çektikten sonra tereyağı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.kuru soğan ve sebzeleride ekleyip bir kaç dakika daha karıştırın.şehriye ve tuzunu ekleyip kavurmaya devam edin.1,5 şu bardağı suyu koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.pişme esnasında arada bir karıştırın.suyunu çekince altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup dinlendirin.yaklaşık yarım saat sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..