fırında türlü tarifi
MALZEMELER: 1 tane patlıcan 1 tane patates 2 tane yeşil biber 1 tane dolmalık kırmızı biber 2 tane domates 1 tane orta boy soğan 10...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/06/frnda-turlu-tarifi.html
MALZEMELER:
1 tane patlıcan
1 tane patates
2 tane yeşil biber
1 tane dolmalık kırmızı biber
2 tane domates
1 tane orta boy soğan
100 gr kuşbaşı et
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
tuz,kekik,karabiber,kırmızı pul biber (baharatlar damak zevkinize göre)
YAPILIŞI:
kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın.sebzeleride küp küp doğrayın.geniş bir tencereye sıvı yağı koyup hafif kızdırın.etleri yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra yağın içine koyup kavurun.soğanı jülyen doğrayıp ekleyin.biraz daha kavurduktan sonra doğradığınız sebzeleri ekleyip karıştırın.5 dakika karıştırarak soteleyin.bir tepsiye sotelediğiniz sebzeleri boşaltın.üstünü Aluminyum folyo ile kapatın. (Veya bir kapak ile de kapatabilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.30 dakika sonra Aluminyum folyoyu alıp 5 dakikada bu şekilde pişirin.fırından çıkartıp 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz.yanında pilav ve ayran ile 6 kişilik bir yemek oluyor.AFİYET OLSUN...
1 tane patlıcan
1 tane patates
2 tane yeşil biber
1 tane dolmalık kırmızı biber
2 tane domates
1 tane orta boy soğan
100 gr kuşbaşı et
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
tuz,kekik,karabiber,kırmızı pul biber (baharatlar damak zevkinize göre)
YAPILIŞI:
kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın.sebzeleride küp küp doğrayın.geniş bir tencereye sıvı yağı koyup hafif kızdırın.etleri yıkayıp fazla suyunu süzdükten sonra yağın içine koyup kavurun.soğanı jülyen doğrayıp ekleyin.biraz daha kavurduktan sonra doğradığınız sebzeleri ekleyip karıştırın.5 dakika karıştırarak soteleyin.bir tepsiye sotelediğiniz sebzeleri boşaltın.üstünü Aluminyum folyo ile kapatın. (Veya bir kapak ile de kapatabilirsiniz) önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.30 dakika sonra Aluminyum folyoyu alıp 5 dakikada bu şekilde pişirin.fırından çıkartıp 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz.yanında pilav ve ayran ile 6 kişilik bir yemek oluyor.AFİYET OLSUN...