zeytinyağlı taze börülce
MALZEMELER: yarım kilo taze börülce 3 tane domates 1 tane kuru soğan 1 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker Tuz ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/05/zeytinyagl-taze-borulce.html
MALZEMELER:
yarım kilo taze börülce
3 tane domates
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
YAPILIŞI:
börülcelerin iki ucunu bıçakla kesip yıkayın.domatesi ve soğanı küçük küçük doğrayın.sarımsağıda ince ince doğrayın.orta boy bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun.üzerine doğranmış domates ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.tuz ve şekeride bu aşamada ekleyin.en son börülceleri koyup karıştırın.kapağını kapatıp kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.yemek piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince başka bir tabağa alıp buzdolabında soğuması için bekletin.AFİYET OLSUN...
NOT:şayet domatesleriniz sulu değil ise yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
yarım kilo taze börülce
3 tane domates
1 tane kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
Tuz
YAPILIŞI:
börülcelerin iki ucunu bıçakla kesip yıkayın.domatesi ve soğanı küçük küçük doğrayın.sarımsağıda ince ince doğrayın.orta boy bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun.üzerine doğranmış domates ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin.tuz ve şekeride bu aşamada ekleyin.en son börülceleri koyup karıştırın.kapağını kapatıp kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.yemek piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince başka bir tabağa alıp buzdolabında soğuması için bekletin.AFİYET OLSUN...
NOT:şayet domatesleriniz sulu değil ise yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.