baklavalık yufkadan burma baklava tarifi

MALZEMELER: 1 paket baklavalık yufka 2 su bardağı dövülmüş ceviz 1 paket tereyağı ŞERBETİ İÇİN: 2 su bardağı şeker 2,su bardağı su...

MALZEMELER:

1 paket baklavalık yufka
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

2 su bardağı şeker
2,su bardağı su
3,4 damla limon suyu

YAPILIŞI:

önce şerbeti hazırlayalım.şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatın.şerbet fokur fokur kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin.bur 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.şerbet biraz ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğutun.baklavalık yufkaları tezgahın üzerine açıp her bir katına tereyağı sürüp ceviz serpelim.yufkaları teker teker oklava ile sarın.oklavadaki yufkayı elinizle her iki tarafından büzüştürün.ve yavaşça oklavadan çıkartın.cevizler bitene kadar bütün yufkalara aynı işlemi yapın.borcam bir tepsiye oklavadan çıkarttığınız burma baklavayı sıra sıra dizin.en son üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün.önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.burma baklavalar fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine dökün.şerbetin hepsini birden dönmeyin yavaş yavaş dökün.bir kaç saat soğuması için beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..

Related

Tatlılar 9204648244716953700

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item