fincan tatlısı
MALZEMELER: 5 su bardağı süt 2 kahve fincanı tepeleme un 2,5 kahve fincanı şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin SÜSLEMEK İ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/04/fincan-tatls.html
MALZEMELER:
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
SÜSLEMEK İÇİN:
hindistan cevizi,çikolata veya renkli şekerleme
YAPILIŞI:
sütü,unu ve şekeri orta boy bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.iyice koyulaşınca ocaktan alın.margarin ve vanilya'yı ekleyerek iyice karıştırın.kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebiyi fincanlara doldurun.buzdolabında 3-4 saat bekletin.fincandan çıkartırken bir bıçak ile açarak hava almasını sağlayın.ters çevirip fincanı sallayarak muhallebiyi çıkartın.tatlıyı hindistan cevizine bulayıp üzerlerine çikolata sosu v.s ile süsleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN..
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
SÜSLEMEK İÇİN:
hindistan cevizi,çikolata veya renkli şekerleme
YAPILIŞI:
sütü,unu ve şekeri orta boy bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.iyice koyulaşınca ocaktan alın.margarin ve vanilya'yı ekleyerek iyice karıştırın.kahve fincanlarının içlerini ıslatarak muhallebiyi fincanlara doldurun.buzdolabında 3-4 saat bekletin.fincandan çıkartırken bir bıçak ile açarak hava almasını sağlayın.ters çevirip fincanı sallayarak muhallebiyi çıkartın.tatlıyı hindistan cevizine bulayıp üzerlerine çikolata sosu v.s ile süsleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN..