tiramusi tarifi

MALZEMELER: 6 tane yumurta 500 gr labne peyniri 500 gr mascarpon peyniri 3 çorba kaşığı kakao 10 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı N...

MALZEMELER:

6 tane yumurta
500 gr labne peyniri
500 gr mascarpon peyniri
3 çorba kaşığı kakao
10 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı Nescafe
54 tane kedi dili bisküvi
1 su bardağı soğuk su
Büyük boy borcam

YAPILIŞI:

yumurtaları 2 ayrı kapta sarısını ve beyazını ayırın.yumurtanın sarısını ve şekeri 5 dakika mikserin hızlı ayarında çırpın.yumurtaların beyazını ayrı bir kapta mikserin hızlı ayarında 5 dakika çırpın ve labne peynirini ekleyip 2 dakika daha çırpın.mascarpon peynirini sarı yumurta karışımına ekleyip yavaş ayarda çırpın ve beyaz karışımı,sarı karışımı ekleyip yavaş yavaş spatula yardımı ile iyice karıştırın.nescafeyi bir kapta su ile karıştırın.borcam tepsiye hafif kakao serpin.bisküvileri kahve karışıma batırarak  her iki tarafını ıslatın.tepsiye dizin.üzerine hazırladığınız peynirli karışımı bir kat ekleyin ve üzerine kakao serpin.aynı işlemi bir kat daha yapıp en az 6 saat buzdolabında bekletin ve istediğiniz şekilde kesip servis yapın.AFİYET OLSUN.
NOT:bisküvileri çok fazla ıslatmayın. En üste kakaoyu serpmeden önce kalan malzemeyi buzdolabı poşetine doldurup ucu kesin ve pastanın üzerine aralıklı olarak sıkın en son kakaoyu serpiştirin.

BU TARİF İÇİN NİLGÜN DARDERE ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.


Related

Pastalar 5777390791603124048

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item