orman kebabı tarifi
MALZEMELER: 1 kilo kuşbaşı et 1 kilo bezelye (haşlanmış veya konserve) 2 tane orta boy soğan 2 tane orta boy patates 2 tane orta boy...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/orman-kebab-tarifi.html
MALZEMELER:
1 kilo kuşbaşı et
1 kilo bezelye (haşlanmış veya konserve)
2 tane orta boy soğan
2 tane orta boy patates
2 tane orta boy havuç
2 tane yeşil biber veya kırmızı dolmalık biber
2 tane domates
1 çorba kaşığı Salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Kekik,karabiber,tuz
YAPILIŞI:
küçük bir tencerede sıvı yağı ısıtalım.üzerine kuşbaşı doğradığımız etleri koyup suyunu çekmesine yakın küçük küçük dogradığımız soğanları ilave edelim.salça ve tuz koyup 2-3 dakika kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakalım.havuçları ,ve patatesleri küp küp doğrayıp kızğın yağda kızartalım.pişen etleri fırın kabına alalım.patates ,bezelye ve havuçlarıda etlerin üzerine koyalım.domates ve biberleride küp küp doğrayıp ekleyelim.üzerine 1,5 su bardağı su koyup 200 derecelik fırında yarım saat pişirelim.AFİYET OLSUN.. NOT:yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.
1 kilo kuşbaşı et
1 kilo bezelye (haşlanmış veya konserve)
2 tane orta boy soğan
2 tane orta boy patates
2 tane orta boy havuç
2 tane yeşil biber veya kırmızı dolmalık biber
2 tane domates
1 çorba kaşığı Salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Kekik,karabiber,tuz
YAPILIŞI:
küçük bir tencerede sıvı yağı ısıtalım.üzerine kuşbaşı doğradığımız etleri koyup suyunu çekmesine yakın küçük küçük dogradığımız soğanları ilave edelim.salça ve tuz koyup 2-3 dakika kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakalım.havuçları ,ve patatesleri küp küp doğrayıp kızğın yağda kızartalım.pişen etleri fırın kabına alalım.patates ,bezelye ve havuçlarıda etlerin üzerine koyalım.domates ve biberleride küp küp doğrayıp ekleyelim.üzerine 1,5 su bardağı su koyup 200 derecelik fırında yarım saat pişirelim.AFİYET OLSUN.. NOT:yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.