tek kişilik pankek tarifi

MALZEMELER: 1 çay bardağı un 1 çay bardağı süt yarım paket kabartma toz 1 tane yumurta Tuz PANKEKİN YAPILIŞI: bir kap içinde önce...

MALZEMELER:

1 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
yarım paket kabartma toz
1 tane yumurta
Tuz

PANKEKİN YAPILIŞI:

bir kap içinde önce yumurtayı çırpalım.sırasıyla süt ve diğer malzemeleride ekleyip çırpmaya devam edelim.çok koyu olmayacak akıcı bir kıvam olması gerekiyor.teflon tavayı ocağa alalım.orta ateşte ısıtıp çok az bir yağdökelim.bu döktüğümüz yağı kağıt peçete ile tavanın her yerine sürelim.pankek harcımızdan bir kepçe ile tavaya dökelim.altı kızardıktan sonra ters çevirip diğer yüzünü pişirelim.hepsi bittikten sonra servis tabağına üst üste koyalım.üzerine bal dökelim.onunda üzerine istediginiz meyvelerden döküp servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.

NOT:ben pankekin üzerine sirop d'érable döktüm.canada ağacından çıkartılan bir şurup canadalılar sabah kahvaltılarında pankek ve kreplerin üzerine döküp yiyorlar.birde meyve olarak dondurulmuş frambuaz koydum.pankeki bu şekliyle çok seveceksiniz.

Related

new 1723188942916875455

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item