bisküvili limonlu pasta
MALZEMELER: 4 su bardağı süt 2 dolu yemek kaşığı nişasta 2 dolu yemek kaşığı un 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaş...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/biskuvili-limonlu-pasta.html
MALZEMELER:
4 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
LİMON SOSU İÇİN MALZEMELER:
yarım su bardağı limon suyu
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
yarım limon kabuğu rendesi
ARASINA KOYMAK İÇİN MALZEMELER
yarım paket petibör bisküvi
Dilimlenmiş muz
YAPILIŞI
küçük bir tencerenin içine hindistan cevizi,şeker,un ve nişastayı ekleyip karıştırın.üzerine sütü ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.koyulaştığı zaman içine valinyayı ekleyip ocaktan indirelim.bir borcam tepsinin içini ıslatıp fazla suyunu akıtalım ve muhallebiyi tepsiye dökelim.üzerine 1 sıra bisküvi dizelim.buzdolabında 1 saat dinlendirelim.bu arada limon sosunu hazırlayalım.yağ dışındaki bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırın.ocağa koyup karıştırarak pişirin.biraz koyu bir kıvam olacak.ocaktan indirdikten sonra buzdolabında sogumuş olan pastanın üzerine döküp kaşıkla her yerine yayın.tekrar 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.sonra dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN..