baklava yufkasından sosyete mantısı
MALZEMELER: 1 paket baklava yufkalı 200 gr kıyma Yarım paket et bulyon 1 tane rendelenmiş küçük soğan Yarım demet maydanoz Tuz, YO...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/03/baklava-yufkasndan-sosyete-mants.html
MALZEMELER:
1 paket baklava yufkalı
200 gr kıyma
Yarım paket et bulyon
1 tane rendelenmiş küçük soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,
YOĞURT SOSU İÇİN:
yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
Önce kıymalı harcımızı hazırlayalım.maydanoz ve kuru soğanı robotta çekip kıyma ile karıştıralım.içine tuz,karabiber,pul biber ekleyelim.yufkayı 2 şer kat olarak tezgaha serelim.ucuna uzunlamasına kıymalı iç harcı yayalım ve rulo şeklinde saralım.bıçak ile bir kaç parçaya bölüp borcam tepsiye dizelim.yufkalar bitene kadar bu şekilde yapalım.fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.piştikten sonra tabaklara servis yapalım.üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.tereyağında Salça,nane ve pul biberi kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirelim.AFİYET OLSUN..
1 paket baklava yufkalı
200 gr kıyma
Yarım paket et bulyon
1 tane rendelenmiş küçük soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz,
YOĞURT SOSU İÇİN:
yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI:
Önce kıymalı harcımızı hazırlayalım.maydanoz ve kuru soğanı robotta çekip kıyma ile karıştıralım.içine tuz,karabiber,pul biber ekleyelim.yufkayı 2 şer kat olarak tezgaha serelim.ucuna uzunlamasına kıymalı iç harcı yayalım ve rulo şeklinde saralım.bıçak ile bir kaç parçaya bölüp borcam tepsiye dizelim.yufkalar bitene kadar bu şekilde yapalım.fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim.piştikten sonra tabaklara servis yapalım.üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.tereyağında Salça,nane ve pul biberi kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirelim.AFİYET OLSUN..