etli yaprak sarması

MALZEMELER: 1 kilo salamura veya taze yaprak Yarım kilo kıyma 1,su bardağı pirinç 2 tane orta boy soğan yarım demet maydanoz 1 yemek...

MALZEMELER:

1 kilo salamura veya taze yaprak
Yarım kilo kıyma
1,su bardağı pirinç
2 tane orta boy soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı Salça
1 tatlı kaşığı biber Salçalı
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Tuz

SOSU İÇİN MALZEMELER:
1 çorba kaşığı Salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre sıcak su


YAPILIŞI:
Bir tencereye su koyup kaynamış suya yaprakları koyuyoruz.yapraklar salamura ise yumuşayana kadar,taze ise sararana kadar pişiriyiruz.sonra yaprakları nazikce bir kevgire koyuyoruz.altına büyük bir tabak koyalım suyu süzülsün.bu arada yukarıda yazılı olan bütün malzemeyi karıştırıyoruz.yaprakların suyu süzüldükten sonra 1 tane yaprak alıp yaprağın sapını kopartalım.yapragın damarları bize bakacak şekilde tabaga koyuyoruz.üzerine yaprağın büyüklüğünde iç harçtan koyalım ve yaprağı zedelemeden sıkı bir şekilde saralım.sardıklarımızı tencereye dizelim.hepsini bu şekilde yapıp birirelim.sos için malzememizi hazırlayalım.1 kaşık Salça ve sıvı yağı derin bir kapta 1 litre sıcak su ile çözüp tencereye dökelim.tencerenin boyundan daha küçük bir tabağı ters çevirerek kapatalım ve tencerenin kendi kapağınıda kapatıp orta ateşte yapraklar pişene kadar pişirelim.yanında yoğurt ile servis yapın.AFİYET OLSUN.

Related

new 2399982110415488168

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item