Fırında tavuk
ÖZEL GÜNLERINIZDE YAPABILECEGINIZ.OZEL BIR TARIF MALZEMELER SOS IÇIN: bir tutam Tarhun otu,bir tutam biberiye otu,bir tutam dere otu,bir ...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/01/frnda-tavuk.html
ÖZEL GÜNLERINIZDE YAPABILECEGINIZ.OZEL BIR TARIF
MALZEMELER SOS IÇIN: bir tutam Tarhun otu,bir tutam biberiye otu,bir tutam dere otu,bir tutam kekik,iki kaşık yogurt,yarım limon suyu,1 tatlı kaşığı salça,1 tatlı kaşığı tuz,4 çorba kaşığı zeytin yag,10 dış sarimsak.
DİĞER MALZEMELER:1 tane bütün tavuk,1 litre su,5 tane patates,yarım kilo büruksel lahanasi,8 küçük boy sogan,300 gr mini domates
YAPILIŞI:bütün sos malzemesini karistirin.tavugun içine ve derisinin altına deriyi yirtmadan elleriniz ile iyice her yerine surun iyice sosladiktan sonra 1 saat dinlendirin.firin tepsisine tavuğu alın 1lt suyu kenarlarına ekleyin ve 250 derece iki bucuk saat pişirin.her 20 dakikada bir tavuğun üzerini su ile sulayin.20 dakikada bir sularken kızarsin diye tereyagini azar azar surun.2,5 saatten sonra sebzeleri büyük büyük dograyin.tavugun kenarlarina koyun yarım saat daha pisirin.soganlari,büruksel laganasini,domatesleri dogramayin tüm tum koyun.sadece üzerini hafif tuzları
NOT:fırın tepsisi kapaklı olsun,yoksa üzerini aluminyum kagit ile hava almayacak bir şekilde kapatin öyle pisirin.yaninda pirinc pilavi ve salata ile servis yapabilirsiniz.AFIYET OLSUN
MALZEMELER SOS IÇIN: bir tutam Tarhun otu,bir tutam biberiye otu,bir tutam dere otu,bir tutam kekik,iki kaşık yogurt,yarım limon suyu,1 tatlı kaşığı salça,1 tatlı kaşığı tuz,4 çorba kaşığı zeytin yag,10 dış sarimsak.
DİĞER MALZEMELER:1 tane bütün tavuk,1 litre su,5 tane patates,yarım kilo büruksel lahanasi,8 küçük boy sogan,300 gr mini domates
YAPILIŞI:bütün sos malzemesini karistirin.tavugun içine ve derisinin altına deriyi yirtmadan elleriniz ile iyice her yerine surun iyice sosladiktan sonra 1 saat dinlendirin.firin tepsisine tavuğu alın 1lt suyu kenarlarına ekleyin ve 250 derece iki bucuk saat pişirin.her 20 dakikada bir tavuğun üzerini su ile sulayin.20 dakikada bir sularken kızarsin diye tereyagini azar azar surun.2,5 saatten sonra sebzeleri büyük büyük dograyin.tavugun kenarlarina koyun yarım saat daha pisirin.soganlari,büruksel laganasini,domatesleri dogramayin tüm tum koyun.sadece üzerini hafif tuzları
NOT:fırın tepsisi kapaklı olsun,yoksa üzerini aluminyum kagit ile hava almayacak bir şekilde kapatin öyle pisirin.yaninda pirinc pilavi ve salata ile servis yapabilirsiniz.AFIYET OLSUN