3 renkli salata ve kısır tarifi
3 RENKLİ SALATA MALZEMELER: 2 kilo patates,2 adet limon,yarım demet maydanoz,3 adet havuç,yarım demet taze sogan,1/2 pancar turşusu,tuz,p...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2015/01/3-renkli-salata-ve-ksr-tarifi.html
3 RENKLİ SALATA
MALZEMELER: 2 kilo patates,2 adet limon,yarım demet maydanoz,3 adet havuç,yarım demet taze sogan,1/2 pancar turşusu,tuz,pulbiber,karabiber,sıvı yag.
YAPILIŞI : patatesli haşlayıp tuzlayın.haşladığınız Patatesi 3 ayrı parçaya ayırın. havuç rendelenir.çok az sıvı yağ ile sotelenir.yeşillikler yıkanıp ince ince kıyılır.patateslerin birinci kısmına havuç,limon suyu,sıvı yag ve tuz eklenerek yogurulur.ikinci patatese kıyılan yeşillikler bir limon suyu,sıvı yag ve tuz eklenerek yogurulur.pancar turşusu minik minik dogranır.ortası delikli kek kalıbı sıvı yağ ile yaglanır.pancar turşusu en alt kata yerleştirilir.üzerine yeşillikli patates en üst kata Havuçlu patates yerleştirilir.elle bastırılır.3-4 saat buzdolabinda bekledikten sonra servise hazırlanır.AFIYET OLSUN..
KISIR TARİFİ:1 su bardağı ince bulgur, 2 adet kuru sogan,1 demet maydanoz,3 adet yeşil biber,1 adet domates,1 çorba kaşigi salça,4 dal yeşil sogan,4 yemek kaşığı sıvı yag, 3 yemek kaşığı limon suyu,6 yaprak kıvırcık çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber.
YAPILIŞI:bulguru ayiklayin derin bir kapaklı kabın içine bulguru ve salçayı koyun.kaynar su ilave edin.üstünü örtün.bulgur suyunu çekip şişene kadar bekletin.bu arada soyup çekirdek kısmıni çıkardığınız domatesi küp küp dograyın.maydanozu, soganı biberi yıkayıp temizledikten sonra ince ince kıyın .kıvırcıklarıda ince kıyıp hazırladığımız bulgura katatalım .z.yag,pulbiber,limon suyu ve tuzuda ilave edelim.karıştırıp servis yapalım.AFIYET OLSUN..
MALZEMELER: 2 kilo patates,2 adet limon,yarım demet maydanoz,3 adet havuç,yarım demet taze sogan,1/2 pancar turşusu,tuz,pulbiber,karabiber,sıvı yag.
YAPILIŞI : patatesli haşlayıp tuzlayın.haşladığınız Patatesi 3 ayrı parçaya ayırın. havuç rendelenir.çok az sıvı yağ ile sotelenir.yeşillikler yıkanıp ince ince kıyılır.patateslerin birinci kısmına havuç,limon suyu,sıvı yag ve tuz eklenerek yogurulur.ikinci patatese kıyılan yeşillikler bir limon suyu,sıvı yag ve tuz eklenerek yogurulur.pancar turşusu minik minik dogranır.ortası delikli kek kalıbı sıvı yağ ile yaglanır.pancar turşusu en alt kata yerleştirilir.üzerine yeşillikli patates en üst kata Havuçlu patates yerleştirilir.elle bastırılır.3-4 saat buzdolabinda bekledikten sonra servise hazırlanır.AFIYET OLSUN..
KISIR TARİFİ:1 su bardağı ince bulgur, 2 adet kuru sogan,1 demet maydanoz,3 adet yeşil biber,1 adet domates,1 çorba kaşigi salça,4 dal yeşil sogan,4 yemek kaşığı sıvı yag, 3 yemek kaşığı limon suyu,6 yaprak kıvırcık çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber.