Erzincan lokumu
MALZEMELER: Yarım paket yumuşak tereyağı 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı şeker 2 çorba yoğurt 1 paket kabartma to...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2018/04/erzincan-lokumu.html
MALZEMELER:
Yarım paket yumuşak tereyağı
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çorba yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 çay bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
İnce çekilmiş ceviz
Pudra şekeri
YAPILIŞI :
Yumuşak tereyağı ve yumurtayı karıştırın.daha sonra sıvı yağ, şeker,yoğurt ve vanilyayı ekleyip bütün malzemeler özleşene kadar karıştırmaya devam edin.en son un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce malzemeye yedirin.hafif yağlanmış dikdörtgen borcama malzemeyi boşaltıp elinizle üzerini düzeltin.üzerine çekilmiş ceviz serpiştirip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkıp soğuyunca dilimleyip pudra şekeri serpiştirin.AFİYET OLSUN..
Yarım paket yumuşak tereyağı
2 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çorba yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 çay bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
İnce çekilmiş ceviz
Pudra şekeri
YAPILIŞI :
Yumuşak tereyağı ve yumurtayı karıştırın.daha sonra sıvı yağ, şeker,yoğurt ve vanilyayı ekleyip bütün malzemeler özleşene kadar karıştırmaya devam edin.en son un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce malzemeye yedirin.hafif yağlanmış dikdörtgen borcama malzemeyi boşaltıp elinizle üzerini düzeltin.üzerine çekilmiş ceviz serpiştirip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkıp soğuyunca dilimleyip pudra şekeri serpiştirin.AFİYET OLSUN..