Karışık bulgurlu dolma tarifi
MALZEMELER: 350 gr kıyma 1 su bardağı orta kalınlıkta bulgur Kırmızı,yeşil,turuncu dolmabiber syrıca kabak (bunlar hazırladığınız iç mal...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/11/karsk-bulgurlu-dolma-tarifi.html
MALZEMELER:
350 gr kıyma
1 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
Kırmızı,yeşil,turuncu dolmabiber syrıca kabak (bunlar hazırladığınız iç malzemeye ve biberlerin büyüklüğüne göre ayarlanır)
1 tane kuru soğan (ince doğranmış yada robattan geçirilmiş)
1 demet ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası (scı seviyorsanız 1 tatlı kaşığı acı biber salçasıda olabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ +1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı nar ekşişi (olmasada olur)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığının ucu ile kekik
1 çay kaşığı yeni bahar
SOSU İÇİN:
3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
öncelikle dolma biberleri temizleyip yıkayın.kabakları ortadan ikiye bölüp dışını kabak oyacağı ile soyun içini çıkarın.yukarıda yazılı olan bütün malzemeleri geniş bir kap içinde yoğurun.daha sonra dolma ve kabakların içini eşit miktarlarda doldurun.tencereye sırayla dizin(fırında yapacaksanız bir derin bir tepsiye dizin.sosu için malzemeleri bir araya getirip salçayıezerek eritin.dolmaların üzerine sosu dökün.tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye burakın.fırında yapacaksanız üzerine folya kağıtı kapatın.biberler ve kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın.dolmaları dinlendirmeye bırakın.daha sonra istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...
350 gr kıyma
1 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
Kırmızı,yeşil,turuncu dolmabiber syrıca kabak (bunlar hazırladığınız iç malzemeye ve biberlerin büyüklüğüne göre ayarlanır)
1 tane kuru soğan (ince doğranmış yada robattan geçirilmiş)
1 demet ince doğranmış maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası (scı seviyorsanız 1 tatlı kaşığı acı biber salçasıda olabilir)
Yarım çay bardağı sıvı yağ +1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı nar ekşişi (olmasada olur)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığının ucu ile kekik
1 çay kaşığı yeni bahar
SOSU İÇİN:
3 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
öncelikle dolma biberleri temizleyip yıkayın.kabakları ortadan ikiye bölüp dışını kabak oyacağı ile soyun içini çıkarın.yukarıda yazılı olan bütün malzemeleri geniş bir kap içinde yoğurun.daha sonra dolma ve kabakların içini eşit miktarlarda doldurun.tencereye sırayla dizin(fırında yapacaksanız bir derin bir tepsiye dizin.sosu için malzemeleri bir araya getirip salçayıezerek eritin.dolmaların üzerine sosu dökün.tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye burakın.fırında yapacaksanız üzerine folya kağıtı kapatın.biberler ve kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatın.dolmaları dinlendirmeye bırakın.daha sonra istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...