Açma Tarifi

MALZEMELER: 1 su bardağı ılık süt 2 paket instant maya 1 su bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 5 çorba kaşığı toz şeker 3 tane yumur...

MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt
2 paket instant maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı toz şeker
3 tane yumurtanın beyazı (sarıları üzerine ayrılacak )
1 su bardağı soda
Üzerine serpmek için susam
5 su bardağı un (bardak ölçüleri değişebilir unu dikkatli kullanın)

2 çorba kaşığı erimiş tereyağ

YAPILIŞI:

Geniş bir kap içine süt,maya,şeker,ve tuzu koyup tel çırpıcı ile karıştırın.daha sonra sıvı yağ ve yumurta aklarını koyup tekrar karıştırın.sodayı yavaşça koyun sodayı koyduktan sonra kabaracaktır.en unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.hamurun üstünü bir bez yada havlu ile kapatıp ılık bir ortamda 3 saat mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağ ile yağlanmış tezgahta eliniz ile açın.ve içine fırça ile tereyag sürüp yuvarlayarak kapatın.daha sonra kendi etrafında çevşrerek hamuru dolayın.yağlanmış tepsiye dizin.üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirin. Yaklaşık 20 dakika tepside beletip önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...




Related

Poğaçalar 4529614382397403536

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item