Muzlu kek Tarifi
KEK İÇİN MALZEMELER: Yarım su bardağı yumuşak tereyağ 1 su bardağı toz şeker 1 tane yumurta 1 paket vanilya 3 tane orta boy muz 1 çay...
https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/07/muzlu-kek-tarifi.html
KEK İÇİN MALZEMELER:
Yarım su bardağı yumuşak tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
3 tane orta boy muz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı baking soda
1 fiske tuz
1,5 su bardağı un
KREMASI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı yumuşamış tereyağı
1 kahve fincanı nutella
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
kek için önce tereyağı ve şekeri kremsi bir hal alana kadar çırpın.muzları ayrı bir yerde ezip bu karışıma ekleyin.yumurta,vanilya,kabartma tozu,baking soda ve tuzu ekleyip karıştırın.en son unu ekleyip bir kaşık ile karıştırın.küçük boy kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayıp üzerine un serpiştirin.hazırladığınız malzemeyi kalıba boşaltın.180 dereceli fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.(25dakika) keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.soğuduktan sonra kelepçeli kalıbı yavaşça açın keki ters çevirip servis tabağına koyun.bu arada kremasını hazırlayın.yumuşamış teteyağını pudra şekeri ile çırpın.nutella ve sütü ekleyip tekrar çırpın.kremayı sıkma torbasına koyup buzdolabında 5 dakika hafif sertleşmesi için bekletin.daha sonra kekin üzerine ortasından başlayarak yuvarlak daireler çizerek kremayı sıkın ve buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN...
NOT:Tariflerimi internet sitelerine yazmayın.
Yarım su bardağı yumuşak tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
3 tane orta boy muz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay kaşığı baking soda
1 fiske tuz
1,5 su bardağı un
KREMASI İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı yumuşamış tereyağı
1 kahve fincanı nutella
4 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
YAPILIŞI
kek için önce tereyağı ve şekeri kremsi bir hal alana kadar çırpın.muzları ayrı bir yerde ezip bu karışıma ekleyin.yumurta,vanilya,kabartma tozu,baking soda ve tuzu ekleyip karıştırın.en son unu ekleyip bir kaşık ile karıştırın.küçük boy kelepçeli kalıbı margarin ile yağlayıp üzerine un serpiştirin.hazırladığınız malzemeyi kalıba boşaltın.180 dereceli fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.(25dakika) keki fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.soğuduktan sonra kelepçeli kalıbı yavaşça açın keki ters çevirip servis tabağına koyun.bu arada kremasını hazırlayın.yumuşamış teteyağını pudra şekeri ile çırpın.nutella ve sütü ekleyip tekrar çırpın.kremayı sıkma torbasına koyup buzdolabında 5 dakika hafif sertleşmesi için bekletin.daha sonra kekin üzerine ortasından başlayarak yuvarlak daireler çizerek kremayı sıkın ve buzdolabında yarım saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN...
NOT:Tariflerimi internet sitelerine yazmayın.