Lokma Tatlısı Tarifi
MALZEMELER: 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya...

https://nermincamyurdu.blogspot.com/2017/02/lokma-tatls-tarifi.html
MALZEMELER:
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya
ŞERBETİ İÇİN :
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı soğuk su
yarım limon suyu
Kızarmak için : sıvı yağ
YAPILIŞI :
öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutmamız gerekiyor.şerbet için bir tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın.daha sonra ocağa koyup şerbeti kaynatın.kaynayan şerbete limon suyu koyup şerbet hafif koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan indirin.şerbet biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyup tamamen soğumasını sağlayın.şerbet soğurken sizde hamuru hazırlayın.hamuru için geniş bir kap içine un,şeker,tuz ve instant mayayı koyup harmanlayın.3 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.tamamen karıştıktan sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.1 saat sonunda tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.hamurdan 1 tatlı kaşığı alıp kızgın yağın içine bırakın ( her defasında kaşığı suyla ıslatın ) hamuru karıştırarak kızartıp kızaran hamurları delikli kepçe ile alın ve şerbetin içine koyun.1-2 saniye bekletip servis tabağına alın.bütün hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. AFİYET OLSUN..
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya
ŞERBETİ İÇİN :
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı soğuk su
yarım limon suyu
Kızarmak için : sıvı yağ
YAPILIŞI :
öncelikle şerbeti hazırlayıp soğutmamız gerekiyor.şerbet için bir tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın.daha sonra ocağa koyup şerbeti kaynatın.kaynayan şerbete limon suyu koyup şerbet hafif koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan indirin.şerbet biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyup tamamen soğumasını sağlayın.şerbet soğurken sizde hamuru hazırlayın.hamuru için geniş bir kap içine un,şeker,tuz ve instant mayayı koyup harmanlayın.3 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.tamamen karıştıktan sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.1 saat sonunda tavaya sıvı yağ koyup kızdırın.hamurdan 1 tatlı kaşığı alıp kızgın yağın içine bırakın ( her defasında kaşığı suyla ıslatın ) hamuru karıştırarak kızartıp kızaran hamurları delikli kepçe ile alın ve şerbetin içine koyun.1-2 saniye bekletip servis tabağına alın.bütün hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. AFİYET OLSUN..