COCOSTAR PASTA TARİFİ

MALZEMELER: KEK İÇİN: 2 tane yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket...

MALZEMELER:

KEK İÇİN:

2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

KEKİ ISLATMAK İÇİN:

1,5 çay bardağı süt

ÜZERİ İÇİN:

hazır çikolata sosu


İRMİKLİ KARIŞIM İÇİN:

3 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
4 çorba kaşığı irmik
yarım su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

kek için önce yumurta ve şekeri iyice çırpın.daha sonra süt ve sıvıyağ ekleyip tekrar karıştırın.mikseri bu aşamada bırakıp kaşık ile devam edin.kakao,un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın.kelepçeli kalıbın her yerini margarin ile yağlayıp hazırladığınız kek karışımını kalıba boşaltın hafifçe bir iki kere tezgaha vurun kabarcıklar dağılsın.önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında keki pişirin. irmikli karışım için bir küçük tencereye vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri koyup karıştırın.ocakta karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.ocaktan indirip vanilya ve tereyağını ekleyin.arasıra karıştırarak biraz ılımasını sağlayın.fırından çıkan kekin üzerine 1,5 çay bardağı süt döküp ıslatın.irmikli karışımı kekin üzerine yayarak dökün en son çikolatalı sosu döküp buzdolabında 1 saat bekletin.servis yapmadan önce üzerine istediğiniz süslemeyi yapıp dilimleyip servis yapın.NOT:süsleme için ben küçük şekerleme ve çikolata kullandım.hindistan cevizi,ceviz içi,yeşil fıstıkta olabilir.AFİYET OLSUN..

Related

Pastalar 3506657161609438706

Yorum Gönder

emo-but-icon

tarif ara

BURALARDAYIZ

Instagram

İzleyiciler

Translate

Popüler Yayınlar

Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

item